Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 16. december 2011

Engelsk julekage - here we go...

Det er nu 14 dage siden jeg lavede min engelske julekage.
For første gang nogensinde forsøger jeg mig med denne engelske specialitet, som jeg selvfølgelig har smagt flere gange. Jeg blev inspireret af en opskrift i Mad og Bolig.

Kagen er jo en klassisk frugtkage, hvor man begynder med at hakke frugterne (tørrede abrikoser, rosiner, svesker, tørrede tranebær, evt. sukat) og lade det trække i en eller anden form for spiritus (jeg valgte sherry).....  billederne nedenfor taler for sig selv.... 

Når kagen er bagt, skal den pakkes godt ind og stå i køleskab og mindst en gang om ugen dryppes/vædes med mere spiritus (her valgte jeg cognac).

Til sidst smøres kagen med et tyndt lag abrikosmarmelade og der rulles et marcipanlåg ud som dækker kagen.

Her kommer hele processen som billedserie... Enjoy...






























Hvis I er blevet inspireret, kan I læse mere her. Desværre er det for sent for i år...  medmindre kagen skal bruges i anden anledning ved nytårstide.

Jeg er spændt på hvad familien synes når de bliver præsenteret for kagen i morgen.

10 kommentarer:

  1. Det kan jeg godt forstå, du er spændt på, den har du lagt meget arbejde i, så vi må håbe, de kan lide den.
    Det er ikke lige mig, så andre må afprøve den :o)
    Knus
    Lisbeth

    SvarSlet
  2. Det må jeg nok sige - imponerende. Og spændende hvad familien siger:)

    SvarSlet
  3. Sikke et imponerende stykke arbejde - håber den falder i god smag (og mon dog ikke, i hvert fald hos de voksne).
    Kh Helle

    SvarSlet
  4. Mums, hvor ser den god ud :-)
    Jeg er desværre den eneste i min familie, som kan lide den slags. Men måske skulle jeg lave en helt til mig selv til næste år :-)
    Jeg håber at din familie nyder den.

    SvarSlet
  5. Kagen smagte fantastisk!

    Men der er til en hel storfamilie i denne kage, da man kun kan spise et lille stykke.

    SvarSlet
  6. Sikke et stort arbejde. Jeg håber, den smager godt. Sådan et bageri kunne jo hurtigt blive en juletradition. Jeg skal bage i dag men det bliver Mette Blomsterbergs brunkager og mine egne honningkager samt julekugler. De to sidstnævnte har jeg bagt hvert år i årevis!
    Jeg er spændt på at høre, hvad din familie synes om kagen?

    SvarSlet
  7. Hej Frk. Anemone. For første gang nogensinde skal min mand og jeg og vores 3 børn holde jul hjemme ved os selv. Det betyder også at det er første gang jeg selv skal tilberede en julemiddag. Jeg er ikke helt dum i et køkken (syntes jeg selv) så det skal nok gå. Dog mangler jeg lige prikken ovet i'et og tænker at sådan en julekage må være det! ... Din ser rigtig lækker ud, men jeg kan ikke "komme ind" og se opskriften. Er det en opskrift du vil dele? Mange hilsener fra Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette
      Nu har jeg tjekket linket og rettet det, så når du klikker på "her" i teksten, kommer du ind på Mad og Boligs opskrift. Rigtig god fornøjelse. Jeg har ikke lavet kagen siden 2011, men i år skal det være igen, for den var super lækker.

      Slet
  8. Mange tak for hjælpen. Det er et projekt jeg glæder mig til.

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.